In mijn buurt

Heerlen STAND-BY! is actief in de buurtpunten. Het Buurtpunt is de plek waar je terecht kunt voor een praatje en een kop koffie, waar je buurtgenoten kunt ontmoeten of waar je kunt meedoen aan een leuke activiteit. Maar ook als je vragen of ideeën hebt over de leefbaarheid en de verbinding jouw buurt. En als je vragen of problemen hebt waar je zelf niet uitkomt.

Buurtpunt en Sociaal Buurtteam: altijd in de buurt

In de gemeente Heerlen vinden we het belangrijk dat mensen voor elkaar zorgen, met of zonder hulp van professionele organisaties. De buurtpunten spelen daarin een belangrijke rol. Eén aanspreekpunt voor mensen uit de buurt met vragen, problemen of ideeën. Waar je ook voor komt, wij zoeken samen met je naar een antwoord of oplossing.

Voor elkaar zorgen

Het buurtpunt is de plek waar je terecht kunt voor een praatje, kunt meedoen aan die ene leuke activiteit, maar ook de plek waar je terecht kunt met vragen en ideeën over de leefbaarheid in jouw buurt. Ook kun je er terecht met een vraag of probleem waar je hulp bij nodig hebt. Zoek je vrijwilligerswerk? Maak je je zorgen om een buurtgenoot? Wil je graag de handen uit de mouwen steken voor jouw buurt en wil je weten wat er allemaal kan? Kom dan ook naar het buurtpunt.

Professionele hulp

Mocht inzet van professionele hulp nodig zijn, dan hoef je niet eerst ergens anders naar toe. Je kunt ook dan in het buurtpunt terecht. Want de vertrouwde gezichten van het sociale buurtteam met medewerkers van de zorg- en welzijnsinstellingen zijn en blijven bereikbaar via het buurtpunt. Efficiënt, makkelijk en dichtbij!

Online buurtplatform: je hele buurt online

Wilt je weten welke activiteiten er zijn in jouw buurt? Welke organisaties en verenigingen er actief zijn? Of wil je een klusje doen voor een buurtgenoot of heb je zelf ergens hulp bij nodig?

Voor actuele informatie over de buurtpunten, inloop-uren van het Sociaal Buurtteam, activiteiten, organisaties en vraag en aanbod van hulp in jouw buurt, kijk op:

Heerlen STAND-BY! is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur:
T (045) 711 15 51
E vragen@heerlenstandby.nl

Buurtpunten, sociale buurtteams & activiteiten

Bovenaan deze pagina vind je onze postcodezoeker.

Vul je postcode in en zoek het buurtpunt of buurtteam bij jou in de buurt. Per buurtpunt en buurtteam vind je een actueel overzicht van de activiteiten en spreekuren.