In uw buurt

Het is voor iedereen een bijzondere tijd, waarin er veel op ons af komt. Misschien heeft u wel behoefte aan een praatje of een handje hulp.

Op deze pagina vindt alle initiatieven in uw buurt die bij ons bekend zijn.

Heerlen STAND-BY! is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur:
T (045) 711 15 51
E vragen@heerlenstandby.nl

Maatregelen Coronavirus

Uw gezondheid en die van onze medewerkers zijn voor ons zeer belangrijk. Daarom volgen wij de landelijke adviezen van het kabinet en hebben een aantal maatregelen genomen.

Dat betekent het volgende voor onze dienstverlening:

  • Alle Buurtpunten zijn gesloten. Er is dus geen inloop of spreekuur meer op de locaties.
  • Een aantal buurtpunten organiseert een digitale inloop. Kijk in onderstaand overzicht of dit ook bij uw buurtpunt plaatsvindt.
  • Alle activiteiten, bijeenkomsten, groepen en trainingen zijn voorlopig stopgezet. 
  • We blijven van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar voor al uw vragen via het telefoonnummer van Heerlen STAND-BY! : (045) 711 15 51. Ook het gemeentelijk telefoonnummer 4004 blijft bereikbaar.  

Heeft behoefte aan overleg met uw begeleider? Aarzel dan niet om telefonisch of via Whatsapp contact met hem of haar op te nemen.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Buurtpunten & buurtintiatieven

Mariagewanden – Mariarade

Buurtpunt De Vlieger

Digitale inloop

Zolang de buurtpunten gesloten zijn, kunt u deelnemen aan de digitale inloop op dinsdag van 12:30 uur tot 14:00 via Skype.

Om een Skypesessie bij te wonen kunt u uw Skypenaam via een privébericht delen op Facebook. Wij nodigen u dan uit in ons gesprek.

Buurtpunt De Vlieger: www.facebook.com/buurtpuntdevlieger

Hoensbroek centrum- De Dem

Buurtpunt De Koffiepot

Kasteel Hoensbroeklaan 190, 6433 AJ  Hoensbroek

Digitale inloop

Ga naar de Facebookpagina van Buurtpunt De Koffiepot en meldt u aan voor de Facebookgroep. Zo kunt u in contact blijven met anderen in uw buurt en met de medewerkers van het Sociaal Buurtteam

ww.facebook.com/buurtpuntdekoffiepot

Help elkaar een handje

Initiatief van een buurtbewoner uit Hoensbroek die een pagina heeft gelanceerd waar bewoners hulp kunnen vragen en ook bieden.

www.facebook.com/groups/helpelkaareenhandje

Voor elkaar in Hoensbroek

Op de Facebookpagina zetten we de Fotoexpositie voort die onlangs in Buurtpunt de Koffiepot plaatsvond.

www.facebook.com/voorelkaarinhoensbroek/

Heksenberg

Tabak en gemak Heksenberg

Tabak & Gemak in Heksenberg is een boodschappen bezorgservice begonnen voor bewoners die niet meer de deur uit kunnen of durven.  

Aarveld-Bekkerveld-Caumerveld-Douve Weien

Buurtpunt A gene Bek

Tacitusstraat 130, 6417 TZ  Heerlen

Besloten Facebookgroep Buurtpunt A gene Bek

Het Sociaal Buurtteam heeft een besloten Facebookpagina gemaakt voor Buurtpunt A gene Bek. Een besloten Facebookgroep met de naam ‘Inloop Buurtpunt A gen Bek’ voor bewoners uit Aarveld, Bekkerveld, Caumerveld, Douve Weien.
Facebookgroep A gene Bek

Digitale inloop

Elke donderdag tussen 11.00 en 12.00 uur via Skype. Mensen kunnen zich aanmelden voor de digitale inloop via de besloten FB-pagina ‘Inloop Buurtpunt A gene Bek’. Na aanmelding ontvangen ze ook een instructie voor het installeren van Skype en omgaan met Skype.
Contactpersonen: Bob van Bergen en Jordy Jennen
T 06-53 31 63 37

Heerlerbaan

Buurtpunt The Flash & Peter Schunck

Vullingsweg 68,  6418 HS  Heerlen
Peter Schunckstraat 340a, 6418 XL  Heerlen

Digitale inloop

Ga naar onderstaande Facebookpagina en meldt u aan voor de Facebookgroep. Zo kunt u in contact blijven met anderen in uw buurt en met de medewerkers van het Sociaal Buurtteam.

Digitale inloop buurtpunt Peter Schunck / the Flash

Voor heel Heerlen

Moskee Nour

Het bestuur van moskee Nour in Heerlen biedt zijn diensten aan de ouderen  van de gemeente Heerlen aan. Heb je hulp nodig met boodschappen of heb je iets nodig van de apotheek en heb je geen vervoer? Of wil je alleen een luisterend oor? De moskee helpt graag tijdens deze Corona crisis. 

U kunt bellen met 045-5725862 of 06117627 

Ouderenpartij Heerlen

Noodnummer voor ouderen of mensen met een zwakke gezondheid of mensen die om een andere reden niet de deur uit kunnen (bijvoorbeeld mantelzorgers) 

Voor het doen van boodschappen of voor andere zaken waarvoor u de deur uit zou moeten. Het telefoonnummer is dagelijks bezet vanaf 9:00 – 21:00 uur. 

T (06) 14 709 541

Stel hier uw vraag