Uitnodiging Vrijheidsmaaltijd

Op 5 mei 2023 vindt in Heerlen de 3e Vrijheidsmaaltijd plaats. De eerdere edities waren in het Maankwartier. Dit jaar wordt een klein stukje opgeschoven naar het Lange Jan Park in GMS. De wijk GMS wordt steeds fijner omdat partijen elkaar steeds meer vinden en investeren in veilige en leefbare wijk. Daar hoort ook het Lange Jan Park bij. Die ontmoetingsplek is dit jaar gekozen om elkaar te treffen en stil te staan bij vrijheid. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken. Dat zijn thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan worden besteed.

Vrijheidsmaaltijd Heerlen
De vrijheidsmaaltijd vindt plaats op vrijdag 5 mei 2023 tussen 13.00 en 16.00 uur. Uitnodigende tafels worden neergezet in het Lange Jan Park. Hier mag iedereen aanschuiven voor diverse proeverijtjes. Er zijn kraampjes waar bezoekers kleine gerechten kunnen uitproberen, er klinkt (live)muziek en zijn er extra activiteiten voor de kinderen. Ook zijn er diverse workshops waarbij aandacht wordt besteed aan vrijheid. Buurtkoks dekken de tafels en zorgen voor gerechtjes uit verschillende windstreken en culturen. Er zijn maar liefs 10 nationaliteiten die meedoen!!

Door het hele land…
In heel Nederland worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Klein en groot en met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. De maaltijden zijn er in alle vormen en maten. De bijzondere ontmoeting aan de eettafel brengt mensen samen. Eten wordt gedeeld en er wordt ongedwongen gesproken over vrijheid. En nog belangrijker: vrijheid wordt ervaren én gevoeld! En dat kan ook in Heerlen.

Mogelijk gemaakt door samenwerking
De Vrijheidsmaaltijd Heerlen 2023 is een samenwerking tussen Comité Vrijheidsmaaltijd Heerlen, Weller, Wonen Zuid, Wonen Limburg, Heerlen Mijn Stad, Gemeente Heerlen, Frisse Wind, Heerlen STAND-BY!, Buurtorganisatie GMS, Nationaal Programma Heerlen Noord en diverse buurt- en bewonersorganisaties in GMS.

 

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *