Kwikstart-app helpt Heerlense jongeren die 18 worden

Voor jongeren die 18 worden kan het leven ineens behoorlijk ingewikkeld zijn. Er komt dan heel wat op je af en vanaf deze leeftijd moet je heel wat zaken zelf regelen. Verzekeringen, school, werk en misschien zelfs een eigen kamer of woning. Om jongeren hierbij te helpen is Kwikstart ontwikkeld; een app die belangrijke zaken voor jeugdigen en jongvolwassenen inzichtelijk maakt. Het is daarnaast ook handig voor ouders om inzichtelijk te krijgen welke verplichtingen ze wel of niet hebben met betrekking tot eigen kinderen.

Kwikstart is een landelijke app, die (kwetsbare) jongeren die achttien worden helpt op weg naar zelfstandigheid. Vanaf 13 september is ook specifiek Heerlense info op deze app te vinden.

Peter van Zutphen, wethouder Jeugd en Armoedebestrijding, Welzijn en Zorg is blij met de app: “Met de Kwikstart-app geven we jongeren en hun omgeving specifieke informatie die voor hun zelfstandigheid en hun toekomst belangrijk is. Het is een heel handig hulpmiddel om erachter te komen wat je allemaal moet regelen op het gebied van wonen, werk, geldzaken, school, gezondheid & hulp, verzekeringen etc.; zaken die voor velen vaak onduidelijk zijn. In Kwikstart vind je alle te regelen zaken op een rijtje”.

De app Kwikstart is gratis te downloaden. Door op woonplaats Heerlen te zoeken komen jongeren meteen bij de lokale informatie terecht. De filmpjes en checklist helpen je op weg.

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *