Heerlen betaalt energietoeslag automatisch uit aan huishoudens met laag inkomen

Voor veel huishoudens gaat de energierekening omhoog. Door de gestegen energiekosten kan niet iedereen de energierekening betalen. Daarom komt er voor huishoudens met een laag inkomen een eenmalige energietoelage van 800 euro. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om niet op de landelijke wetswijziging te wachten, maar te beginnen met het uitbetalen van de energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen.

Lees ook het persbericht energie van de Gemeente Heerlen.

Gezinnen die een bijstandsuitkering ontvangen, krijgen de energietoelage automatisch uitbetaald. Heb je nog maar net een bijstandsuitkering, dan kan het zijn dat de betaling niet automatisch gaat. Je kunt dan via Aanvraagformulier Heerlen de toelage aanvragen.

Ook met een laag inkomen hebt (maximaal 120% van de bijstandsnorm), kom je in aanmerking voor de energietoelage. Je kunt via Aanvraagformulier Heerlen een aanvraag doen.

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *