Pas op voor WhatsApp fraude 

Criminelen maken volop gebruik van de mogelijkheden die de digitalisering ons brengt. De snelle digitalisering van onze maatschappij zorgt er dan ook voor dat we te maken hebben met steeds nieuwe varianten van gedigitaliseerde criminaliteit. Een recent voorbeeld hiervan is de snelle opkomst van WhatsApp fraude.

Wat is WhatsApp fraude? 
Bij deze vorm van fraude krijgen slachtoffers via WhatsApp zogenaamd een dringend verzoek van een vriend(in), familielid of bekende om snel geld over te maken. In werkelijkheid komt het appje van een oplichter die zich voordoet als een bekende om slachtoffers op slinkse wijze geld af te troggelen.

Blijf “gezond argwanend”
Uit een recent onderzoek is gebleken dat toch nog 5 % van de mensen die een poging tot WhatsApp fraude hebben meegemaakt, hierin trapt. Het bedrag dat de slachtoffers hiermee verloren loopt uiteen van minder dan 750 euro tot meer dan 5000 euro. Van deze slachtoffers heeft 66% het geld niet vergoed gekregen. Blijf dus “gezond argwanend” bij alles wat je online doet en bij vreemde WhatsApp berichten.

Klik voor een aantal tips op deze link

of bekijk de afbeelding hieronder voor een voorbeeld van WhatsApp fraude:

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *