Post tegen eenzaamheid

Een lieve kaart, een warme groet, een vers, een mooie illustratie; iemand die zich alleen of eenzaam voelt, vindt graag een kaart of brief in de brievenbus of op de deurmat. Wethouder Adriane Keulen neemt op donderdag 1 juli om 15.30 uur officieel de eerste brievenbus van het nieuwe project ‘Meer Dan Alleen Post’ in gebruik in Buurtpunt De Koffiepot, Kasteel Hoensbroeklaan 190 in Hoensbroek. In dit nieuwe project slaan Sociaal Maatje ​Heerlen, het vrijwilligersinitiatief van Alcander in samenwerking met Heerlen STAND-BY! en de gemeente Heerlen de handen ineen.

Vijf herkenbare brievenbussen worden er vanaf 1 juli op verschillende plekken in Heerlen geplaatst. Inwoners van Heerlen kunnen er een kaart, brief of wens in kwijt voor een buurtgenoot die zich alleen of eenzaam voelt. Vrijwilligers van Sociaal Maatje beheren en legen de brievenbussen en zorgen ervoor dat de post bij mensen terechtkomt die een bemoediging of wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Lief gebaar

Het project ‘Meer Dan Alleen Post’ is gebaseerd op de actie ‘Lieve Initiatieven’ van Sandra Jansen uit Brunssum, waarmee zij een hartverwarmende groet brengt aan de meest kwetsbare inwoners. Amber-Helena Reisig van Sociaal Maatje en Rosalie Dormans van de Gemeente Heerlen weten het zeker: “Met zo’n ogenschijnlijk eenvoudig gebaar kunnen we samen de eenzaamheid van onze medemens verkleinen. Post versturen en ontvangen schept een band. Ook al kennen de afzender en ontvanger elkaar niet.”

Aanmelden

Zorginstellingen, woongroepen, maatschappelijke partners, buurtorganisaties of verenigingen kunnen ​zich vanaf donderdag 1 juli aanmelden om post voor bewoners en cliënten in ontvangst te nemen via de website: www.meerdanalleenpost.nl.

Wethouder Adriane Keulen (Integraal Ouderenbeleid, Buurtgericht Werken) is blij met het initiatief en roept iedereen op om een kaartje aan een onbekende stadsgenoot te schrijven. “Zet er een lieve boodschap op en post de kaart tijdens de lancering op donderdag 1 juli. Hiermee geven we het startschot en hopen we iedereen enthousiast te maken om deel te nemen aan deze mooie actie.”

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *