Ik heb weer focus en begin me echt beter te voelen!

Training ‘Positief gezond’ – resultaten uit de praktijk

Enige tijd geleden meldde zich een jongedame van halverwege de twintig bij ons. We noemen haar voor het gemak even Ellen*. Ellen is verslaafd aan alcohol en softdrugs en heeft een moeilijke jeugd gehad. Ze woont sinds kort zelfstandig, kent niemand in de buurt, heeft last van depressies en gaat om met de verkeerde mensen. Ze komt nog amper de deur uit.

Ellen vroeg ons om hulp. Ze wilde graag iedere week met iemand praten en vroeg ondersteuning bij het zelfstandig wonen en het werken aan haar zelfvertrouwen. Een individuele begeleider leek haar daarvoor de beste oplossing.

Training ‘Positief Gezond’ als alternatief

Na het intakegesprek met Ellen hebben we haar voorgesteld deel te nemen aan de training ‘Positief Gezond’ in plaats van aan de slag te gaan met een individueel begeleider. In die training zou zij zelf kunnen aangeven waaraan ze wilde werken. Dat zag Ellen wel zitten en ze vertelt er enthousiast over: “Dat was het beste plan sinds jaren. Ik voelde me direct op mijn gemak en kon mijn verhaal daar kwijt. Met de tips die ik tijdens de bijeenkomsten kreeg, ben ik direct aan de slag gegaan.”  Samen met haar praktische begeleider vertaalt ze de behandelde onderwerpen naar haar dagelijks leven en veranderwensen.

Weer actief

Ellen heeft haar doel voor dit moment bereikt: “Ik ga nu twee per week naar een afspraak en doe mee met de sportactiviteiten in de wijk. Een volgende stap zou zijn om mijn vroegere passie voor kunst weer terug te vinden. Ik heb de kunstacademie gevolgd.”

Van haar alcohol- en cannabisverslaving is ze nog niet af, maar ook daarmee is Ellen aan de slag: “Voor de start van de training was ik er absoluut niet aan toe, maar nu wil ik graag contact opnemen met een kliniek om de mogelijkheden te bespreken”.

Weer vertrouwen

“Ik was alle vertrouwen in de hulpverlening verloren. Maar deze training paste gewoon bij mij. ” zo vertelt Ellen. “Ik vind het leuk om weer eens doelen in mijn leven te hebben en dat ik er ook direct aan werk. Ik heb weer focus in mijn leven en begin me echt beter te voelen.” Ook het feit dat Ellen anderen in de andere mensen kan ondersteunen, geeft haar een goed gevoel.

 

*Ellen is een fictieve naam. Ellen is niet persoon op de foto.

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *