Terugblik inspiratiesessie: samen voor een gezond Hoensbroek

Integraal werken in de wijk door zorg- en welzijnspartijen met positieve gezondheid als uitgangspunt heeft in Hoensbroek de afgelopen drie jaar veel aandacht gehad. Het project Integrale Wijkaanpak (IWA) Hoensbroek was één van de aanjagers van deze ontwikkeling.

Per 1 april 2021 is de projectperiode IWA Hoensbroek afgerond. De hoogste tijd voor een uitwisseling over de ervaringen en het afronden van de eindevaluatie. Hoe kan dat beter samen met de partijen in de wijk en binnen de huidige mogelijkheden vanuit de wijk? Op donderdag 25 maart vond een digitale sessie plaats vanuit Buurtpunt De Koffiepot in Hoensbroek.

Kim Prevoo die als manager van Heerlen STAND-BY! betrokken was bij het project, benadrukte nogmaals het belang van integraal werken in de wijk. Aan de hand van de genoemde  succeservaringen gaan partijen in Hoensbroek aan de slag met een digitaal platform, 1SociaalDomein.

Deze inspiratiesessie is daarmee tevens de start van een pilot binnen 1SociaalDomein, Samen Heerlen Gezond. Een platform dat bijdraagt aan de onderlinge samenwerking voor een gezond Hoensbroek, door en voor professionals in de wijk! Klik hier voor meer informatie over het platform 1SociaalDomein. De pilot vindt plaats met ondersteuning vanuit de preventiecoalitie Heerlen en VEZN.

Lees meer op www.mijnlevengezond.nl  of bekijk de video.

 

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.