Nieuwe supportlijn voor jongvolwassenen

Jongvolwassenen tussen 18 en 24 jaar kunnen vanaf 7 april voor een luisterend oor terecht bij de Alles Oké? Supportlijn. De supportlijn is een initiatief van De Kindertelefoon in samenwerking met De Luisterlijn, 113, Fier en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De gratis telefoonlijn is dagelijks geopend van 14.00 tot 22.00 uur. Bellen kan naar 0800-0450 en de chat is bereikbaar via allesoke.nl.

De coronapandemie heeft veel invloed op de gemoedstoestand van jongeren, zegt Nikki Udo van het Nederlands Jeugdinstituut. ‘Zeker omdat jongvolwassenheid een periode is waarin jongvolwassenen zichzelf leren kennen en nadenken over hun toekomst. Daarvoor hebben ze contact met anderen nodig. Door corona valt dat nu grotendeels weg, waardoor veel jongvolwassenen het moeilijk hebben. Daarom is het goed dat deze supportlijn er is. Hoewel steun van ouders en vrienden belangrijk is, kan het ook fijn zijn om eens met iemand anders te praten. Iemand die er speciaal voor hen is, en meer weet over de onderwerpen waar ze mee worstelen. En vooral iemand bij wie ze in vertrouwen hun verhaal kwijt kunnen.’

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *