Pilot training Positief Gezond! van start

In januari zijn we gestart met een nieuwe training Positief Gezond! De training is ontwikkeld door twee medewerkers van STAND-BY! en is ontstaan doordat we regelmatig vergelijkbare ondersteuningsvragen krijgen tijdens de intake. Bijvoorbeeld op het gebied van structuur, zingeving, motivatie en participatie.

Van individueel naar collectief

Voor deze ondersteuningsvragen wordt nu vaak nog een individueel traject opgestart. Collega’s Daniëlle Helden en Joyce Ophelders bedachten een manier om soortgelijke vragen in de vorm van een groepstraining te gieten en ontwikkelden de training Positief Gezond!, gebaseerd op de zes dimensies van positieve gezondheid.

Persoonlijke veranderwensen centraal

De training is bedoeld voor mensen die meer inzicht willen krijgen in hun eigen functioneren en ontwikkeling. De training kan worden gezien als een verlengde intake, waarin we de persoonlijke veranderwens van iedere deelnemer helder willen krijgen.

Naast de groepstraining is er de mogelijkheid om naar behoefte individuele afspraken te plannen. En is er ondersteuning van praktisch begeleiders mogelijk. Zo kunnen we alle deelnemers bieden wat ze nodig hebben. ​Als tijdens de training blijkt dat deze toch niet past bij de behoefte van de deelnemers, dan kunnen we de training aanpassen. Het persoonlijke proces van de deelnemers en hun behoeften zijn daarbij altijd leidend.

Positieve gezondheid als uitgangspunt

Het spinnenweb en Mijn plan van Positieve gezondheid vormen de basis voor de training. Aan de hand van het spinnenweb gaan we samen met de deelnemer op zoek naar zijn of haar persoonlijke veranderwens. In iedere bijeenkomst komt een andere dimensie van Positieve Gezondheid aan bod.

Eerste reacties positief

De reacties van de eerste deelnemers zijn positief: deelnemers vinden het prettig om te weten dat ze niet de enige zijn die problemen ervaren (herkenning en erkenning). Ze hebben het gevoel dat ze niet wordt beoordeeld of veroordeeld en voelen zich onderling met elkaar verbonden. Dat laatste is natuurlijk een mooie ontwikkeling, die de kans vergroot dat de deelnemers er ook op langere termijn voor elkaar zullen zijn.

 

 

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

2 antwoorden
 1. Sandra Odink
  Sandra Odink zegt:

  Hallo,
  even een testje omdat ik niet weet wie allemaal een mail ontvangt als iemand een reacties/vraag stelt op de website.
  Kun je mij dus even een mail sturen als je dit bericht krijgt.

  Groetjes,
  Sandra Odink
  Heerlen STAND-BY!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *