Activiteitenlocatie De Weijenberg naar Heerlen STAND-BY!

Woningcorporatie Vincio draagt het beheer van de ontmoetings- en activiteitenlocatie in De Weijenberg vanaf 1 december over aan Heerlen STAND-BY! De Heerlense zorg- en welzijnscoöperatie is van plan om de activiteiten in deze drukbezochte ontmoetingsplek in de Hoensbroekse wijk Mariarade uit te breiden.

Alle buurtbewoners welkom

Ontmoetings- en activiteitenruimte De Weijenberg is één van plekken in Hoensbroek waar Heerlen STAND-BY! nu al activiteiten organiseert voor 55-plussers en mensen met een beperking. Op het programma staan onder andere koffie-uurtjes en sportactiviteiten voor senioren. “De Weijenberg ligt op een plek in Hoensbroek waar verder weinig andere voorzieningen zijn. We zijn dan ook blij dat we deze locatie kunnen behouden voor de buurt”, aldus Peggy Weelen, directeur van Heerlen STAND-BY!

Bredere inzet

Heerlen STAND-BY! wil de locatie breder inzetten door ook in de toekomst ook activiteiten te organiseren voor andere buurtbewoners. Peggy Weelen: “In de toekomst is iedereen, van elke leeftijd, welkom in De Weijenberg.” Iedereen kan dan naar de Weijenberg komen voor een praatje, een kop koffie of deelname aan activiteiten. Ook kunnen mensen er terecht als ze hulp nodig hebben en of vragen en ideeën over de leefbaarheid in hun buurt.

Overige activiteitenlocaties Hoensbroek

Ook voor andere activiteitenlocaties, zoals de ‘Butting-Inn’ en ‘Grevengoed’ in de Hoensbroekse wijk De Dem zoekt Vincio Wonen professionals die samen met de bewoners hun schouders willen zetten onder een gevarieerd programma. Caroline Koolen, coördinator Wonen bij Vincio Wonen licht toe: “Wij zoeken betrokken partners die samen met de vele vrijwilligers die in de Hoensbroekse ontmoetingsruimten actief zijn, structureel op een professionele manier invulling willen geven aan een programma dat voor ontmoeting en verbinding in de wijk zorgt. Niet alleen voor ouderen maar bijvoorbeeld ook met een programma voor jongeren en kinderen. Samen willen we ervoor zorgen dat de kansen en mogelijkheden van de gemeenschappelijke voorzieningen die wij ter beschikking stellen aan de wijk optimaal benut worden.”

 

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *