Samenwerkingsconvenant Mentorschap Limburg getekend

Dinsdag 17 november tekende Erik Hoesbergen namens Alcander, Impuls en Heerlen STAND-BY! een samenwerkingsconvenant met Mentorschap Limburg. Het samenwerkingsconvenant maakt het gemakkelijker om mentorschap aan te vragen voor cliënten die geheel of gedeeltelijk wilsonbekwaam zijn. Vaak zijn dit mensen met niet aangeboren hersenletsel, een verstandelijke beperking, psychische problemen of dementie. Of mensen zonder familie die hun belangen kunnen behartigen.

Mentorschap is een wettelijke beschermingsmaatregel

Stichting Mentorschap Limburg is een vrijwilligersorganisatie die aangesloten is bij Mentorschap Nederland. Mentorschap wordt opgelegd door de kantonrechter en uitgevoerd door vrijwilligers. Het is informele hulp die door maatschappelijk werkers ingeschakeld kan worden.

De Stichting Mentorschap in Limburg werft zowel vrijwilligers als cliënten

Kandidaat-mentoren volgen een (verplichte) scholing. De coördinator van de stichting bemiddelt bij de koppeling van de cliënt aan de kandidaat-mentor, begeleidt de gang naar de rechter en is de vraagbaak voor de nieuwe mentor. De stichting verzorgt nascholing, thema-avonden en onderling contact tussen de mentoren.

Bezoek de website www.mentorschaplimburg.nl voor meer informatie

Ken je iemand die een mentor nodig heeft? Of die als mentor aan de slag wil? Neem dan contact op met Thijs Scheepers, consulent van  Stichting Mentorschap Limburg, via 06-86 823 613.

Blijf op de hoogte!
Abonneer u nu op onze nieuwsbrief:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken deze gegevens alleen om u onze nieuwsbrief toe te sturen.
close

Blijf op de hoogte!
Abonneer u nu op onze nieuwsbrief:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken deze gegevens alleen om u onze nieuwsbrief toe te sturen.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *