Buurtpraat: met de bakfiets de buurt in!

Met BuurtPraat heeft het Kernteam Heerlen-Zuid* een nieuwe, volledig coronaproof, manier gevonden om in deze lastige periode met bewoners in contact te blijven. Met een bakfiets met statafel trekken de opbouwwerkers van Heerlen STAND-BY! de buurten van Heerlen-Zuid in. Een kop koffie of thee en een stukje vlaai kan nu even niet, maar ze gaan wel met buurtbewoners, jong en oud, in gesprek. 

Tijdens BuurtPraat horen wij graag wat er speelt in jouw straat of buurt. Wil je graag je
buren leren kennen of heb je behoefte om meer mee te doen? Of heb jij een idee over wat er voor jongeren in de straat of buurt gedaan kan worden? Of krijg je signalen dat de oudere buurman in de straat hulp nodig heeft? Laat het ons weten! Samen met jou kijken we hoe we jouw idee vorm kunnen geven. Ook als je gezellig een praatje wil komen doen, ben je van harte welkom.

Brengen en ophalen

Tijdens hun tour door de buurten willen de opbouwwerkers vooral horen wat leeft er in de straat, buurt of wijk. Welke vragen hebben buurtbewoners? Welke ideeën of zelfs welke problemen?
Andersom kan natuurlijk ook: de opbouwwerkers kunnen idee of plan voorleggen aan de buurtbewoners. Dit kunnen ideeën zijn voor een Buurtpunt of een gesprek over een onderwerp dat op dat moment leeft in de wijk.

Waar en wanneer is BuurtPraat?

Omdat BuurtPraat mobiel is, kunnen we overal in de buurt langskomen. Als de BuurtPraatbakfiets in jouw straat langskomt, dan ontvangen de bewoners een week van te voren een flyer in de brievenbus. Daarop staat de datum en het tijdstip op wanneer we langskomen. Wil jij dat we op een bepaalde datum en tijdstip langskomen? Laat het ons weten.

Hopelijk zien wij elkaar tijdens BuurtPraat en dragen we samen een steentje bij om van jouw straat of buurt een bruisend geheel te maken, waarin er prettig gewoond, gewerkt en geleefd kan worden!

Meer weten? 

Wil je meer weten of wil je dat BuurtPraat bij jou langskomt?
Neem dan contact op met Jordy Jennen of Bob van Bergen:

  • j.jennen@heerlenstandby.nl of (06) 484 224 93
  • b.van.bergen@heerlenstandby.nl of (06) 533 163 37

 

* Kernteam-Zuid bestaat uit de wijkraden Douve Weien-Caumerveld en Aarveld-Bekkerveld, buurtontwikkeling Heerlerbaan, buurtgericht Werken Welten-Benzenrade en buurtbeheer Molenberg, gemeente Heerlen en Heerlen STAND-BY!

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *