Van individueel naar collectief

De komende jaren willen we meer inzetten op groepsbegeleiding, groepswerk en zelfregiegroepen. We zien namelijk dat dit voor veel cliënten een goede vorm van ondersteuning is. In een groep leren de deelnemers van elkaar, kunnen ze elkaar tot steun zijn en realiseren mensen zich dat ze niet de enige zijn die ergens moeite mee heeft.

Daarnaast is collectieve begeleiding een efficiënte vorm van ondersteuning, die ons de kans biedt om meer mensen te ondersteunen.

Vakgroep collectieve ondersteuning

Afgelopen zomer hebben we een vakgroep collectieve ondersteuning gevormd. In deze vakgroep zitten vertegenwoordigers van het groepsmaatschappelijk werk en groepsbegeleiders uit alle gebieden. De zomerperiode hebben we gebruikt om een plan te maken. Doel van dit plan: de verschillende vormen van collectieve ondersteuning in Heerlen samen verder ontwikkelen.
De rest van het jaar gebruiken we om de randvoorwaarden, zoals een inventarisatie van het collectieve aanbod en de mogelijkheid om groepsaanbod in KEDO te registeren, op orde te brengen. In 2021 starten we met het realiseren van onze doelen.

Onder collectieve ondersteuning verstaan we groepsbegeleiding, het groeps-maatschappelijk werk en  zelfregiegroepen.

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *