Bewonersinitiatief Buurttuin Vrieheide

In het kader van zijn afscheid bracht (inmiddels oud-) burgemeester Roemer een bezoek aan ‘de buurttuin’ aan de Versiliënboschweg in Vrieheide. Het bewonersinitiatief, dat 2020 is ontstaan wordt ondersteund door Heerlen STAND-BY! Daarnaast hebben we ook een eigen stukje tuin voor cliënten. Vrijwilligers werken, samen met de opbouwwerker van STAND-BY!, aan de verdere uitbouw van dit bewonersinitiatief.

Broedplaats voor initiatieven en ontmoetingen

De oude volkstuin werd door de buurtbewoners omgetoverd tot een plek waar het goed toeven is. Een plek om te tuinieren en andere bewoners te ontmoeten. Voor de toekomst zijn er nog genoeg plannen. Bijvoorbeeld om leuke workshops en kleinschalige evenementen te organiseren voor buurtbewoners, met muziek, kunst en cultuur. Door deze mix van activiteiten heeft de buurttuin de potentie om zich te ontwikkelen tot een bruisende plek voor ontmoeting en een broedplaats voor nieuwe impulsen voor de buurt.

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *