Heerlen against Corona verder als project Sociaal Maatje

Vanaf 1 oktober starten we met het project Sociaal Maatje. Dit project is ondergebracht bij Alcander, maar volgt de werkwijze van Heerlen STAND-BY! Alcander heeft Amber Helena Reisig als projectleider aangesteld. Zij was tot voor kort de projectleider van Heerlen against Corona en heeft in het afgelopen half jaar een projectorganisatie opgezet waarbij enkele honderden vrijwilligers zich inzetten om diensten te leveren voor mensen die als gevolg van Corona aan huis gebonden waren.

Samenwerking Sociale Buurtteams

Heerlen against Corona stopte op 1 oktober en gaat vanaf die datum verder als Sociaal Maatje. De vrijwilligers van Sociaal Maatje werken samen met de Sociale Buurtteams en helpen mensen in Heerlen die ondersteuning nodig hebben bij bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen, het uitlaten van de hond of bij een bezoek aan huisarts of ziekenhuis.

Netwerk verbreden

Het gaat vaak om mensen die een beperkt sociaal netwerk hebben. Sociale maatjes stimuleren deze mensen om hun netwerk te verbreden en wijzen hen op de mogelijkheden en activiteiten in de buurt en introduceren hen in de Buurtpunten van STAND-BY! Zo leveren de Sociale Maatjes een bijdrage aan het voorkomen van eenzaamheid.

Het project Sociaal Maatje wordt op dezelfde wijze georganiseerd als het zeer succesvolle project Schuldhulpmaatje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *