Focus op ontwikkeling cliënt

Hoe kunnen we de visie van Heerlen STAND-BY! vertalen naar dagbesteding? Past het huidige aanbod daarbij? En hoe passen we de werkwijze van STAND-BY! toe in dagbesteding. De antwoorden op deze vragen hebben we opgenomen in een visie op en een voorstel voor de transformatie van de dagbesteding.

Andere manier van denken

Het begint bij een andere manier van denken, die al start bij de intake. Tijdens de intake kijken we naar de talenten van de cliënt en het stimuleren van zijn ontwikkeling. Daarnaast introduceren we zogenaamde hybride arrangementen: verschillende vormen van ondersteuning, waar daginvulling een onderdeel van is.

Actief in de buurt

Daarnaast verleggen de aandacht van doelgroepen naar activiteiten en diensten die zoveel mogelijk ten goede komen aan de buurt. Ook streven we ernaar om dagbesteding die nu bij leveranciers plaats vindt, uit te laten voeren door leden van STAND-BY!

Verdere uitwerking

Het plan is besproken in de Algemene Ledenvergadering van 30 september. Intussen zijn we gestart met de uitwerking van de visie op dagbesteding. Op 8 oktober vindt er een kick-off bijeenkomst plaats met intakers en vertegenwoordigers dagbesteding van de moederorganisaties. In deze bijeenkomst nemen we hen mee in onze nieuwe visie. Ook heeft één van onze intakers de rol gekregen van ‘adviseur dagbesteding’. Zij ondersteunt collega-intakers bij de keuze voor een daginvulling op basis van de transformatie gedachte.

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *