Meldpunt Eenzaamheid gestart

In juli startte het Meldpunt Eenzaamheid Heerlen. Het meldpunt gaat eenzaamheid te lijf door inwoners met de juiste personen in contact te brengen. Iedereen die zelf eenzaam is, maar ook familieleden, kennissen, professionals die zich zorgen maken over eenzaamheid kunnen zich melden bij het Sociaal Portaal (045-5604004) of bij Heerlen STAND-BY! (045) 711 15 51.

Direct bij de juiste persoon

Alle meldingen komen terecht bij de Sociale Buurtteams van Heerlen STAND-BY! Afhankelijk van de leeftijd van de persoon neemt de jeugdconsulent of een medewerker van het Sociaal Buurtteam contact met hem of haar op. Alle meldingen worden binnen 3 werkdagen opgepakt.

Veertien meldingen in eerste maand

In de eerste maand na de start meldden zicht veertien mensen bij het meldpunt. Daarbij zitten naast mensen die zich eenzaam voelen ook mensen die zich als vrijwilliger aanbieden, aldus Dagblad De Limburger.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *