Heerlen opent Meldpunt Eenzaamheid

Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Door de impact van het coronavirus hebben meer mensen te maken met eenzaamheidsgevoelens. Eenzaamheid die er voor corona overigens ook was en ook na corona nog zal bestaan, dat moeten we zeker niet vergeten. De gemeente Heerlen maakt eenzaamheid bespreekbaar en opent vandaag het Meldpunt Eenzaamheid. Het meldpunt is er voor iedereen die eenzaam is. En voor iedereen die mensen wil helpen die eenzaam zijn.

Onopgemerkt

Meldpunt Eenzaamheid Heerlen gaat eenzaamheid te lijf door inwoners met de juiste personen in contact te brengen. Wethouder Adriane Keulen: ‘Eenzaamheid is een onderwerp dat veel Heerlenaren treft en waar ik me als wethouder nauw bij betrokken voel. Eenzaamheid blijft vaak onopgemerkt omdat mensen het bijvoorbeeld niet herkennen, of zich er voor schamen. Dat is jammer, want aandacht voor elkaar maakt het leven zoveel aangenamer.

Hulp van buurtcoalities

In de afzonderlijke buurten van Heerlen, dichtbij de mensen, gaan we aan de slag om eenzaamheid op te sporen en indien mogelijk tegen te gaan. Dit doen we met zogenaamde ‘buurtcoalities’. Het Meldpunt is er op gericht om, samen met iemand die zich eenzaam voelt, de juiste ondersteuning te bieden. Dit kan ook een luisterend oor zijn. Hiermee doorbreken we de trend van eenzaamheid. We geloven dat dit kan door eenzaamheid eerder te signaleren en het bespreekbaar te maken.’

Het Meldpunt Eenzaamheid is bereikbaar via:  045 – 560 40 04 (ma t/m vrij van 8.30 -17.00 u)

Het Meldpunt Eenzaamheid is er voor iedereen die zich eenzaam voelt en voor iedereen die eenzaamheid herkent en signaleert.

Blijf op de hoogte!
Abonneer u nu op onze nieuwsbrief:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken deze gegevens alleen om u onze nieuwsbrief toe te sturen.
close

Blijf op de hoogte!
Abonneer u nu op onze nieuwsbrief:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken deze gegevens alleen om u onze nieuwsbrief toe te sturen.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *