Project 75+in Heerlen. Het gevoel gehoord te worden.

Sociale eenzaamheid signaleren, bespreekbaar maken en voorkomen bij 75-plussers in de Heerlense buurten Passart, De Dem en Eikenderveld. Project 75+ was een training voor vrijwilligers en huisbezoeken in de gemeente Heerlen.

Dr. Jerôme van Dongen en Stephanie Cornips zijn docentonderzoeker, dr. Erik van Rossum is Lector Wijkgerichte
Zorg. Allen werken bij Zuyd Hogeschool Heerlen. Samen met een aantal vrijwilligers uit de betreffende wijken en een projectgroep van professionals uit het sociaal domein deden zij onderzoek naar eenzaamheid onder 75+-ers in Heerlen. Ook werden er huisbezoeken gebracht bij bewoners waarbij signalen van eenzaamheid waren. 

In artikel in WMO-magazine van juni 2020 beschrijven de onderzoekers de resultaten van het project.

 

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *