Start pilot online buurtplatforms

Dit voorjaar, vlak voor de corona uitbraak, is de pilot ‘online buurtplatform’ van start gegaan in vier Heerlense buurten: Hoensbroek Centrum-De Dem, Passart, Eikenderveld en een combinatie van de buurten Aarveld-Bekkerveld en Caumerveld-Douve Weien. Met de online buurtplatforms brengen we zowel activiteiten als kleine hulpvragen voor de buurt online samen op één plek. Hiervoor maken we gebruik van het platform van Wijkconnect.

In en over de buurt

Het platform wordt van de buurt, voor de buurt en door de buurt. Dat betekent dat iedereen het platform gratis en zonder allerlei persoonlijke gegevens achter te laten, kan bekijken. Ieder buurtbewoner, vereniging of andere non-profit organisatie kan ook zelf een bijdrage leveren. Bijvoorbeeld door een activiteit voor de buurt te publiceren in de agenda, of een post-it met een hulpvraag op het prikbord te plakken.

Betrokken bewoners

Vanaf het eerste moment worden buurtbewoners en -organisaties betrokken bij de opzet van het platform in hun buurt. In iedere pilotbuurt is inmiddels een team van buurtbewoners aan de slag om te inventariseren wat belangrijke activiteiten en organisaties in hun buurt zijn. De bewoners hebben via beeldbellen ook al een training gevolgd, waarin ze uitleg hebben gekregen over Wijkconnect en hebben geleerd hoe ze het platform kunnen beheren.

Platforms online in september

De komende maanden gaan de teams aan de slag met het enthousiasmeren van organisaties in de buurt, zodat deze zelf hun informatie en activiteiten op het platform gaan toevoegen. Daarnaast gaan ze werken aan een promotieplan voor hun eigen buurtplatform, zodat we na de zomervakantie de platforms in de vier pilotbuurten in de buurt kunnen introduceren.

 

 

 

 

 

 

Voorbeeld van een activiteit in de agenda

Waarom een buurtplatform?

Afgelopen jaren zijn er steeds meer buurtpunten geopend in Heerlen. De buurtpunten vormen inmiddels een belangrijke plek in de buurten die steeds meer buurtbewoners weten te vinden voor een praatje, een kop koffie of een activiteit.

Ondanks de vele manieren waarop we aandacht vragen voor de buurtpunten bereiken we nog lang niet iedereen. Ook ontbreekt een actueel overzicht van de buurtactiviteiten dat voor iedereen toegankelijk is. Zowel door buurtbewoners als door de professionals in de buurt wordt dit als een gemis ervaren.

Het buurtplatform van Wijkconnect biedt iedereen in de buurt de mogelijkheid om bij te dragen aan de verbinding in de buurt.

Kijk op www.wijkconnect.com voor de wijken, buurten en dorpen die ons al voorgegaan zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *