Voor elkaar in Hoensbroek

Het klinkt zo normaal. Maar het is bijzonder en fijn als het er is: een handje hulp van iemand uit de buurt. Vaak vinden mensen het helpen van buren vanzelfsprekend, maar zelf je buren om hulp vragen is lastiger. Burenhulp gaat vaak om hele kleine dingen, zoals het meebrengen van een boodschapje of het buitenzetten van de container.

Laat zien wat er al is!

In Hoensbroek zijn we gestart met ‘Voor elkaar in Hoensbroek’ om bewoners bewust te maken van de vele vormen van burenhulp die ieder dag al in hun buurt geboden worden. Bewoners vertellen hun verhaal en de lokale fotoclub helpt ons om dat verhaal in beeld brengen.

Expositie januari 2020

Mooie voorbeelden van burenhulp worden uitgelicht op een fototentoonstelling die in januari 2020 in Buurtpunt De Koffiepot georganiseerd wordt. Op de foto’s staan Hoensbroekenaren die hun buren of buurtgenoten helpen. In het randprogramma van de expositie wordt het thema ‘Burenhulp’ ook nog op andere creatieve manieren onder de aandacht gebracht.
Met ‘Voor elkaar in Hoensbroek’ willen we burenhulp stimuleren en laten zien hoe eenvoudig het soms is om ook iets voor je buren te doen.

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *