Nieuwkomers welkom in Heerlerheide

Sinds deze zomer worden statushouders in Heerlerheide wegwijs gemaakt in de verschillende buurten van Heerlerheide. De nieuwkomers die al langer in Nederland wonen brengen hen een ‘welkomstbezoek’ bij hen thuis, wat zeer op prijs wordt gesteld.

Met de welkomstbezoeken willen we twee dingen bereiken. We kijken hoe het met de nieuwkomers gaat, of zij zich redden, of ze zich al een beetje thuis voelen in hun nieuwe buurt en om te horen of zij al contact hebben andere buurtbewoners. Daarnaast informeren we hen over het activiteitenaanbod in de buurt en de steun die zij van de ‘werkgroep nieuwkomers’ kunnen krijgen.

Op basis van vragen van de statushouders organiseren we groepsgerichte themabijeenkomsten. Daarnaast besteden we ook aandacht aan het leggen of versterken van sociale contacten met andere buurtbewoners.

Blijf op de hoogte!
Abonneer u nu op onze nieuwsbrief:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken deze gegevens alleen om u onze nieuwsbrief toe te sturen.
close

Blijf op de hoogte!
Abonneer u nu op onze nieuwsbrief:

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens. Wij gebruiken deze gegevens alleen om u onze nieuwsbrief toe te sturen.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *