Heerlens Sportakkoord: meer bewegen, blijven bewegen

Op 31 oktober ondertekende de gemeente Heerlen en diverse Heerlense sportaanbieders samen met JENS, Heerlen STAND-BY!, Heel Heerlen Beweegt, Huis voor de Sport Limburg, buurtverenigingen en NOC*NSF het Heerlens sportakkoord. De organisaties willen hiermee bereiken dat meer Heerlenaren gaan én blijven bewegen.

Aanbod op maat

Dat gebeurt onder meer door activiteiten af te stemmen op buurten en doelgroepen. Samen zorgen zij voor een breed aanbod van sport, training en ondersteuning. Het sportakkoord loopt tot eind 2021, wat ons de tijd biedt om duurzame verandering in gang te zetten. Heerlen STAND-BY! levert in verschillende projecten een bijdrage aan de ambities.

Plannen verbinden

In juli van dit jaar heeft de gemeente sportformateur Gioya van Tongeren aangesteld. Zij is in gesprek gegaan met verschillende sportaanbieders in de stad om te weten te komen welke plannen zij hebben en hoe deze met elkaar verbonden kunnen worden. Dat heeft geleid tot het sportakkoord.
In het Heerlense Sportakkoord is gekozen voor de volgende accenten:
• Inclusief Sporten en Bewegen
• Duurzame Sportinfrastructuur
• Vitale Sport – Beweegaanbieders
• Van jongs af aan vaardig in bewegen

Bijdrage rijk van € 50.000

Het sportakkoord Heerlen is inmiddels officieel goedgekeurd door de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). Dat betekent dat de aangesloten partijen in 2020 € 50.000 krijgen van het rijk voor de uitvoering van de initiatieven en ambities uit het akkoord. Over het sportakkoord verscheen ook een bericht op Parkstad Actueel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *