Filmvertoning over en voor mantelzorgers: FF d’r uit

‘FF d’r uit!’

een filmvertoning over de zware last die mantelzorgers vaak ervaren

Zorgen voor een naaste met psychische klachten en/of verslavingsproblematiek is niet eenvoudig. Schaamte en schuldgevoel zorgen ervoor dat mantelzorgers vaak geen hulp durven te vragen, waardoor zij op de lange duur verstrikt raken in de zorg voor hun dierbare. Mensen kunnen bijvoorbeeld hun baan verliezen of zelf psychische klachten ontwikkelen. Om meer begrip te creëren van de omgeving (werk, familie, vrienden) voor de ingewikkelde zorgsituatie van de mantelzorgers, organiseert Heerlen STAND-BY! in november de filmvertoning ‘FF d’r uit!’.

Tijdens deze avond ziet u 7 themafilmpjes/sleutelscènes uit de gelijknamige theatervoorstelling ‘FF d’r Uit!’. Deze eerder in Den Haag gespeelde voorstelling is gebaseerd op openhartige interviews met mantelzorgers ggz en verslaving.

Naast de vertoning van de themafilmpjes hoort u van diverse organisaties in Heerlen wat zij voor naasten en mantelzorgers van mensen met psychische problematiek en/of verslaving kunnen betekenen.

Aanmelden en meer informatie
De voorstelling is gratis toegankelijk en bedoeld voor iedereen die wil weten wat het zorgen voor een naaste met psychische klachten en/of verslavingsproblematiek betekent of op zoek is naar familieondersteuning.

De filmvertoning vindt plaats op woensdag 13 november van 19.30 -21.30 uur in Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145 in Heerlen. Aanmelden is gewenst via www.mondriaan.eu/agenda of bij Mark Ahsmann T 088 506 9413.

De filmvertoning van ‘FF d’r uit!’ is in november ook in Maastricht te zien, zie
www.mondriaan.eu/agenda

Meer over de voorstelling ‘FF d’r uit!’
In FF D’R UIT maakt een groepje hotelgasten gebruik van een speciaal arrangement voor mantelzorgers, die er even tussen uit willen. In het Texels hotel ‘Zonnegloren’ staat alles in het teken van de voorbereiding op het jubileum van de Helderse brandweer. De pianist stemt alvast de piano en er worden slingers opgehangen. Tegen dit decor arriveert een aantal gasten, de mantelzorgers met elk een eigen verhaal die even willen genieten van de rust en de natuur van het eiland. De weersomstandigheden en een plotselinge verdwijning zorgen er echter voor dat de stemming omslaat. In deze tragikomedie maken we o.a. kennis met een ouderpaar dat zorgt voor hun schizofrene zoon, een vrouw, die zich iedere dag volledig inzet voor haar man met schizofrenie en Alzheimer en een moeder die worstelt met haar meerderjarige dochter met heftige borderline problematiek. Ze hebben allen een gedeelde zorg: de intense, alledaagse zorg voor een dierbare.


FF d’r UIT!’ is een voorstelling geschreven door Rob van Dalen en Guusje Eijbers met regie van Michel Varga en Guusje Eijbers.

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *