Theatervoorstelling – Autisme op het eerste gezicht

Wat kunt u doen in het eerste contact met iemand met autisme? Hoe biedt u uw cliënt met autisme een veilige ontvangst? Wat kunt u beter juist niet doen of zeggen? Hoe voorkomt u dat iemand met autisme al in de wachtkamer of aan de telefoon uit zijn of haar doen raakt, terwijl de intake of de behandeling nog moet beginnen? En wat kunt u als naaste doen?

Autisme … op het eerste gezicht!

Voor mensen met autisme is het niet altijd gemakkelijk om contact te maken met anderen. Woorden worden letterlijk genomen, beeldspraak kunnen
ze niet plaatsen, reacties worden niet altijd begrepen en veranderingen zijn moeilijk. Ook vermijden mensen met autisme vaak oogcontact of kijken ze je juist lang en indringend aan.  Hoe gaat u daarmee om? En hoe bent u ‘autismevriendelijk’, zodat ook mensen met autisme evengoed zichzelf kunnen zijn?  Kom naar de theatervoorstelling ‘Autisme… op het eerste gezicht!’ die Heerlen STAND-BY! op woensdag 30 oktober van 19.30 tot 21.30 uur organiseert.

Meer over de voorstelling

Deze improvisatievoorstelling over ontmoetingen met mensen met autisme is gebaseerd op ervaringen uit de praktijk en wordt gebracht door
theaterbureau Kracht van Beleving. Ervaringen en persoonlijke verhalen uit het publiek worden door de acteurs vertaald naar speelse, ludieke en ontroerende scenes waarna we met elkaar in gesprek gaan over de ontmoetingen met mensen met autisme. De voorstelling is bedoeld voor iedereen die in contact komt met mensen met autisme, zoals familie en naasten, maatschappelijk werkers, intakers, receptionisten, welzijnsmedewerkers of andere medewerkers die mensen begeleiden bij psychiatrische of psychosociale problemen.

Meer informatie en aanmelden

De theatervoorstelling vindt plaats in het Cultuurhuis, Sittarderweg 145 Heerlen.
De toegang is gratis en iedereen is welkom.
Aanmelden is gewenst:
www.mondriaan.eu/agenda of of bij Mark Ahsmann 088 506 9413

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *