Transformatie

Opening Buurtpunten

De laatste twee maanden van 2018 openden we maar liefst vier Buurtpunten:

  • Buurtpunt Laurier (gebied 2)
  • Buurtpunt The Break (gebied 3)
  • Buurtpunt The Flash en Buurtpunt Peter Schunck (gebied 4)

Deze Buurtpunten volgden op de opening van Buurtpunt De Koffiepot in gebied 1; een ongekend succesnummer dat nu al uit haar voegen is gegroeid.

Bekijk hier een foto impressie van de openingen van de Buurtpunten.

Toetreding Mondriaan

Door de toetreding van Mondriaan als lid van onze coöperatie op 1 januari 2019 kan onze dienstverlening nog verder transformeren.
Zo voert Mondriaan de inloop GGZ uit, evenals het familiespreekuur, herstelgroepen en informatiebijeenkomsten GGZ in de buurten.  Deze diensten kunnen nu verder geïntegreerd worden in het palet in de buurt.

Inzet studenten

Door onze samenwerking met Zuyd Hogeschool starten begin februari zo’n 80 studenten in de buurten van Heerlen. Zij verbinden zich voor 10 weken aan de verschillende brede SBT’s. Daar gaan zij aan de slag met onderzoeksvragen die daar liggen in relatie tot de gebiedsplannen.
Daarnaast studeren drie studenten bij ons af met een onderzoek gericht op de transformatie van de dagbesteding. In de periode februari-september gaan zij aan de slag.
Tot slot zijn 3 studenten betrokken bij Mijn Plan. Zij gaan het gebruik van dit nieuwe instrument monitoren.

Scholing positieve gezondheid

In het najaar van 2018 adviseerden we de Provincie Limburg over het scholingsplan Positieve Gezondheid in het kader van de sociale agenda. Op verzoek van Provincie deelden we onze ervaringen, ideeën en behoeften met de auteur van dit scholingsplan.
Dit plan is inmiddels gereed en ligt ter beoordeling en uitvoering bij Provincie Limburg. In het eerste kwartaal van 2019 worden de voorbereidingen getroffen. Waarschijnlijk wordt in het tweede kwartaal gestart met het trainen van de medewerkers in gebied 2, 3 en 4.

Collegebezoek 22 januari

Op 22 januari was het College van B&W van Heerlen bij ons op bezoek.

Tijdens dit bezoek konden zij ervaren hoe wij transformeren en welk effect dit heeft op inwoners en buurten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *