Integrale wijkaanpak

Onder aanvoering van IWA (Integrale Wijkaanpak)  zijn de data  over zorgvragen, -behoefte en –aanbod in de cure en care opgehaald, geanalyseerd en gepresenteerd.

Wij organiseerden op basis van deze analyse twee bijeenkomsten met de centrale vraag ‘Hoe positief gezond is Hoensbroek?’. Op 21 november vond de burgerbijeenkomst met ondersteuning van Burgerkracht plaats en op 6 december de bijeenkomst met vele professionals in Hoensbroek. In 2019 worden de bevindingen van burgers en professionals samengevoegd en organiseren we hierover een gezamenlijke bijeenkomst

Anders organiseren: Ruwaard aanpak

In 2018 heeft IWA samen een aantal stappen gezet, zoals de gezamenlijke scholing positieve gezondheid en een gezamenlijke data-analyse van zorgvragen, zorgbehoefte en zorggebruik. Nu is het tijd voor the next level.
Wij zijn voornemens om per 1 april met de partners (huisartsen, nieuwe GGZ-partners, wijkverpleging en gemeente) de dagelijkse praktijk te gaan organiseren conform de Ruwaard-aanpak. Dat betekent samenwerken, whitelabel, inzetten wat nodig is in plaats van mogelijk is en ontschotten.

Deze aanpak lijkt sterk op de onze, met dat verschil dat de cure erbij betrokken wordt. De voorbereidingen hierop treffen we op dit moment.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *