Opening eerste buurtpunt in gemeente Heerlen – ontwikkeld voor en door inwoners in de buurt

Ideeën om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren? Iemand nodig die mee helpt met boodschappen doen? Een leuke workshop volgen? Of zijn er zorgen om de buren?

In de gemeente Heerlen vinden we het belangrijk dat mensen voor elkaar zorgen, met of zonder hulp van professionele organisaties. We vinden het ook belangrijk dat buurtbewoners met vragen, ideeën of zorgen op een centrale plek terecht kunnen. Op een huiselijke, gezellige plek die elke dag open is, in de buurt en om de hoek. Op maar liefst 14 plekken worden daarom voor het eind van dit jaar buurtpunten geopend. En de eerste gaat woensdag 27 juni open. Aan de Kasteel Hoensbroeklaan in Hoensbroek. Ontwikkeld voor en door inwoners van de buurt.

De gedachte achter ontwikkeling buurtpunten

Drijvende kracht achter dit vernieuwende zorginitiatief is Heerlen Stand-By!; het samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsinstellingen in de gemeente Heerlen. Een van de belangrijkste doelstellingen van Heerlen Stand-By! is zorgen dat mensen optimaal ondersteund worden en dat ze gestimuleerd worden om het vooral zelf te doen, daar waar het kan. De buurtpunten spelen daarin een belangrijke rol. Eén aanspreekpunt voor mensen uit de buurt met vragen, problemen of ideeën. Wat het ook is, in het buurtpunt wordt samen naar een antwoord of oplossing gezocht. De professionals zijn er ook, maar alleen als het echt nodig is.

Samenwerking buurtgenoten en professionals

Het mooie aan de realisatie van deze buurtpunten is dat er zij aan zij gewerkt wordt door buurtbewoners en professionals van zorg- en welzijnsinstellingen om een buurtpunt in te richten. Samen nadenken over wat er nodig is? Welk aanbod moet er zijn en welke sfeer moet een buurtpunt uitstralen?

Opening eerste buurtpunt

De afgelopen maanden is hard gewerkt om het eerste buurtpunt te realiseren. Buurtpunt De Koffiepot wordt woensdag 27 juni officieel geopend. Wethouder Peter van Zutphen zal de officiële opening verrichten om 15.30 uur. Maar het is in de buurt en rondom het buurtpunt de hele middag vanaf 13 uur al groot feest met allerlei activiteiten voor de buurt; van springkussen en oud-Hollandse spellen tot bingo en kinderdisco. Ook het Sociaal Buurtteam presenteert zich.

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *