Heerlen STAND-BY! versnelt ingezette wijzigingen

Op 18 mei deed de bestuursrechter uitspraak in de zaken die door twee cliënten van Heerlen STAND-BY! zijn aangespannen tegen de gemeente Heerlen. De cliënten vonden dat ze door de nieuwe constructie geen toegang meer hadden tot de door hen gewenste en/of vertrouwde hulp.

De bestuursrechter heeft bepaald dat in beide gevallen de begeleiding van Heerlen STAND-BY! maatwerk is, omdat de ondersteuning wordt afgestemd op de kenmerken van de individuele cliënt. Ook het onderzoek voorafgaand aan de toegang tot de begeleiding van de cliënt is te diepgaand waardoor er sprake is van maatwerk.

Heerlen STAND-BY! tevreden met uitspraak

Heerlen STAND-BY!  is tevreden met de uitspraak van de bestuursrechter, omdat het aansluit bij de koers die we al langere tijd varen. We zetten vooral in op preventie en ondersteuning van groepen inwoners. Daarnaast willen we de ‘buurtredzaamheid’ vergroten. We willen dat mensen elkaar gaan helpen en daarin faciliteren wij. De uitspraak van de bestuursrechter zorgt er voor dat we de ingeslagen weg versneld zullen volgen.

Wat blijft hetzelfde?

Voor de overgrote meerderheid van de inwoners verandert er niets. Mensen die al gebruik maken van de diensten van Heerlen STAND-BY! kunnen dit gewoon blijven doen.
Inwoners kunnen nog steeds met elke (nieuwe) hulpvraag terecht bij STAND-BY!, ook als iemand een maatwerkvoorziening wil aanvragen. Deze aanvragen worden getoetst en beschikt door de WMO-consulent van de gemeente Heerlen. 

Wat verandert er?

Voor de overgrote meerderheid van de inwoners verandert er niets. Mensen die al gebruik maken van de diensten van Heerlen STAND-BY! kunnen dit gewoon blijven doen. Inwoners kunnen ook nog steeds met hun (nieuwe) hulpvraag terecht bij STAND-BY!. Maar we gaan ook een paar dingen anders doen:

  • We vragen vanaf nu niet meer dan nodig is om de vraag van inwoners duidelijk te krijgen.
  • Meer dan nu, investeren we in ondersteuning die voor iedereen in Heerlen toegankelijk is. Denk daarbij  aan buurtpunten, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, mee kunnen doen aan activiteiten en een bijdrage kunnen leveren aan hun buurt.

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *