Heerlen onderzoekt gevolgen uitspraak

Persbericht gemeente Heerlen

Afgelopen vrijdag heeft de Rechtbank in Roermond uitspraak gedaan in de bodemprocedure over de rechtmatigheid van twee besluiten van de gemeente Heerlen, genomen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Onderliggend is de Wmo-aanpak van de gemeente Heerlen aan de orde gesteld. In Heerlen wordt de ondersteuning op basis van de Wmo uitgevoerd door de coöperatie Heerlen Stand-BY!, een samenwerkingsverband van een aantal zorg- en welzijnsorganisaties.

Peter van Zutphen, wethouder Welzijn en Zorg, heeft kennis genomen van de uitspraak en denkt dat met deze uitspraak meer juridische duidelijkheid ten aanzien van de bedoeling van de Wmo wordt gegeven. In een eerste reactie laat hij weten “Gelet op de complexiteit van de materie en om redenen van  zorgvuldigheid, gaan we eerst de uitspraak van de Rechtbank goed lezen en analyseren. Daarbij zullen we met name onderzoeken welk gevolg de uitspraak heeft voor onze Wmo-aanpak. De verwachting is binnen enkele dagen een inhoudelijke reactie te kunnen geven op de uitspraak van de Rechtbank “.

Blijf op de hoogte, abonneer jezelf op onze nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *